Nationella stödtelefonen

Nationellt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck har en nationell stödtelefon som kan ge stöd på generell nivå.

Stödtelefonen vänder sig till dig som är yrkesverksam eller arbetar ideellt och i din verksamhet kommer i kontakt med frågor om hedersrelaterat våld och förtryck.

Att tänka på innan du ringer

Avidentifiera ärendet, uppge inte namn eller personnummer för den person ditt ärende gäller.

Telefonnummer och öppettider

Telefonnummer: 010-223 57 60

Öppettider:
tisdag kl 09:00-12:00
onsdag kl 09:00-12:00
torsdag kl 09:00-12:00

Kontaktformulär

Du kan också kontakta oss via vårt kontaktformulär. Kom ihåg att inte lämna några uppgifter om personen ditt ärende gäller. Fyll bara i ditt namn och telefonnummer samt vilken verksamhet du ringer ifrån, så ringer vi upp dig så snart vi kan inom två arbetsdagar. Vi ringer från skyddat nummer och gör kontaktförsök två gånger. Om vi inte lyckas nå dig får du kontakta oss igen.

Till kontaktformuläret

Ändrade öppettider

Stödtelefonen har stängt vecka 30 och 32.

Under dessa veckor är det fortfarande möjligt att kontakta oss via kontaktformuläret. Dock återkopplar vi inte under de veckor telefonen är stängd utan ringer upp de veckor telefonen är öppen.

Tekniska problem

Om du inte får svar när du ringer under telefontiden ber vi dig att prova att ringa en gång till. Om du inte får svar då ber vi dig använda kontaktformuläret så kontaktar vi dig.

Anmälningsskyldighet för yrkesverksamma

Du som arbetar på en myndighet vars verksamhet berör barn och unga ska genast anmäla till socialnämnden om du misstänker att ett barn far illa eller riskerar att fara illa. Det gäller bland annat dig som är anställd inom hälso- och sjukvården, tandvården, förskolan, skolan, socialtjänsten eller kriminalvården.

Till Socialstyrelsens webbplats om anmälningsskyldighet

Är du själv utsatt?

För råd, stöd, hjälp och skydd – vänd dig till socialtjänsten i din kommun. Dit kan du också vända dig i akuta situationer. Vid akut situation eller pågående brott ring polisen på 112.

Det finns också ideella organisationer som kan hjälpa och ge dig stöd.

Innehåll

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.